Information

Välkommen till Lustigsgården Bed & Breakfast i Rättvik!

Lustigsgården Bed & Breakfast har anor från 1634 och ligger i klassiskt röda byggnader bara 1 km från centrala Rättvik. Vi erbjuder 15 personligt inredda rum och de flesta med milsvid utsikt över Siljan. Det är bra att veta att alla Lustigsgårdens rum är belägna 1 trappa upp och hiss saknas.

Varje dag kan ni avnjuta en frukostbuffé i matsalen. Den består av olika sorters teer, kaffe, juicer, ägg, fil, olika sorters yogurt, många olika fröer, nötter, flingor och müsli. Hårt och mjukt bröd med flera olika sorters pålägg, samt grönsaker och färsk frukt. Vi har även gluten och laktosfria alternativ. Vi satsar på ekologiskt och närproducerat så gott det går.

Sommartid kan ni koppla av i den omgivande trädgården eller ge dig ut på tur i Rättvik. Det är gott om vackra vandrings- och cykelleder precis runt knuten. Här på Lustigsgården finns en cykelverkstad där du kan sköta om din cykel och låsa in din cykel under natten. Även en cykeltvätt finns på gården. 

Här i Rättvik finns bowling, turridning, sommarrodel, gocartbana, travbana, golfbana med mera. Det är nära till Dalhalla och Nusnäs med den berömda dalahästtillverkningen. En av Siljans fina sandstrander med lekplats ligger 1,5 km bort och Rättsviks Golfklubb ligger 3,5 km härifrån.

Vintertid finns bland annat Rättviksbacken, snöskoleder och massor av välprepparerade skidspår i närheten. Här på Lustigsgården finns en vallabod där du kan preparera dina skidor.

Vill ni ha hjälp med rekommendationer av restauranger och vad som finns att se och göra? Vi delar gärna med oss av våra egna smultronställen,  för vi vill att ni ska gilla Rättvik lika mycket som vi gör!

Varmt välkomna!