Lustigsgården

Välkommen till mysiga Lustigsgården bed & breakfast i Rättvik, vi har öppet året runt!

Lustigsgården bed & breakfast har anor från 1600-talet och ligger i klassiskt röda byggnader bara 1 km från centrala Rättvik i hjärtat av Dalarna. Vi erbjuder 14 personligt inredda rum med en mix av gamla ting och modernt och med detaljer från Dalarna. De flesta rum har milsvid utsikt över Siljan. Det är bra att veta att alla Lustigsgårdens rum är belägna 1 trappa upp och hiss saknas. Vi klassificerar oss som bed & breakfast och inte ett hotell. Våra rum är inte så stora men funktionellt inredda för en bekväm vistelse.

Varje dag kan ni avnjuta er frukost i matsalen. Ni bokar er frukost dagen innan från vår frukostmeny och serveras på bricka vid bordet eller om ni vill ta med den till rummet. Ni väljer mellan olika sorters teer, kaffe, juicer, ägg, fil, olika sorters yogurt, frömix, flingor, müsli färskskuren fruktsallad. Bröd med flera olika sorters pålägg, samt grönsaker. Vi har även gluten och laktosfria alternativ. Vi satsar på ekologiskt och närproducerade produkter från Rättvik och Dalarna så gott det går båda för din och miljöns skull. Vi kan ordna med enklare lunchpaket om ni vill ta med er.

Sommartid kan ni koppla av på verandan, i den omgivande trädgården eller ge dig ut på tur i Rättvik. Här finns massor av trevliga utflyktsmål. Vi delar gärna med oss av våra favoriter. Det är gott om vackra vandrings- och cykelleder precis runt knuten. Här på Lustigsgården finns en cykelverkstad där du kan sköta om din cykel och låsa in din cykel under natten. Även en cykeltvätt finns på gården. Har du inte med dig egen cykel har vi cyklar för uthyrning, både MTB och elcyklar. Vintertid används cykelverkstaden som vallabod.

Här i Rättvik finns bowling, turridning, sommarrodel, gocartbana, travbana, golfbana med mera. Det är nära till Dalhalla och Nusnäs med den berömda dalahästtillverkningen, Leksand Sommarland, Zorn museet m m. En av Siljans fina sandstränder med stor lekplats ligger 1,5 km bort och Rättsviks Golfklubb ligger 3,5 km härifrån.

Vintertid finns bland annat Rättviksbacken för utförsåkning, snöskoleder, plogad skridskoslinga på Siljan och massor av välprepparerade skidspår i närheten. Här på Lustigsgården finns en vallabod där du själva kan preparera dina skidor.

Vill ni ha hjälp med rekommendationer av restauranger och vad som finns att se och göra? Vi delar gärna med oss av våra egna smultronställen. Vi vill att ni ska gilla Rättvik och Dalarna lika mycket som vi gör!

Varmt välkomna, vi ser fram emot att ha er som gäster här på Lustigsgården!

Ulrica och Niclas