Lustigsgården

Välkommen till mysiga Lustigsgården bed & breakfast i Rättvik, vi har öppet året runt!

Lustigsgården bed & breakfast har anor från 1600-talet och ligger i klassiskt röda byggnader bara 1 km från centrala Rättvik i hjärtat av Dalarna. Vi erbjuder 14 unikt inredda rum med en mix av gamla ting och modernt och med detaljer från Dalarna. De flesta rum har milsvid utsikt över Siljan. Det är bra att veta att alla Lustigsgårdens rum är belägna 1 trappa upp och hiss saknas. Vi klassificerar oss som bed & breakfast och inte ett hotell. Våra rum är inte så stora men funktionellt inredda för en bekväm vistelse.

Varje dag kan ni avnjuta er frukost i matsalen. Ni väljer mellan olika sorters teer, kaffe, juicer, ägg, olika sorters yoghurt/fil, frömix, flingor, granola ,frukt mm. Bröd med flera olika sorters pålägg, samt grönsaker. Vi har även gluten och laktosfria alternativ. Vi prioriterar ekologiskt och närproducerade produkter från Rättvik och Dalarna. Vi kan ordna med enklare lunchpaket om ni vill ta med er.

Sommartid kan ni koppla av på verandan eller ge dig ut på tur i Rättvik. Här finns massor av trevliga utflyktsmål. Vi delar gärna med oss av våra favoriter. Det är gott om vackra vandrings- och cykelleder precis runt knuten. Här på Lustigsgården har vi cyklar för uthyrning, både MTB och elcyklar.

Här i Rättvik finns höghöjdsbana, golfbana, turridning, sommarrodel, gocart, travbana, bowling med mera. Det är nära till Dalhalla och Nusnäs med den berömda dalahästtillverkningen, Leksand Sommarland, Zorn museet mm. En av Siljans fina sandstränder med stor lekplats ligger 1,5 km bort och Rättviks Golfklubb ligger 3,5 km härifrån.

Vintertid finns bland annat Rättviksbacken för utförsåkning, snöskoleder, plogad skridskoslinga på Siljan och massor av välpreparerade skidspår i närheten.

Vi vill att ni ska gilla Rättvik och Dalarna lika mycket som vi gör!
Önskar ni hjälp med rekommendationer av restauranger och vad som finns att se och göra? Vi delar gärna med oss av våra egna smultronställen

Varmt välkomna. Vi ser fram emot att ha er som gäster hos oss på Lustigsgården!

Susanne & Tomas med personal